Online lessen zelfverdediging

Les 14: Introductie tot trappen vanaf de grond

Over deze video:

In deze les leer je om jezelf te verdedigen vanaf de grond, door de aanvaller weg te trappen. Dit is je belangrijkste verdediging op de grond, omdat als de aanvaller voorbij je benen weet te komen, hij je hoofd kan trappen. Dat is erg gevaarlijk, trap dus de aanvaller weg!

 

 

 

NB:

Als je het grote stootkussen vasthoudt, let dan goed op je eigen veiligheid. Als de ander het trappen tegen de schenen oefent, pas dan op dat je knie niet door de trap de verkeerde kant op buigt. Dit doe je door het stootkussen tegen je eigen scheenbeen aan te houden, en je knie goed te buigen. Als je dit vervelend vindt, kan je eventueel het stootkussen stevig tegen de grond aan drukken terwijl je zelf ver genoeg achter het stootkussen staat om niet geraakt te worden.

In uitzonderlijke gevallen is het trappen vanaf de grond ook een goede verdediging tegen een aanval met een mes: als jij niet weg kan, en hulpdiensten snel aanwezig kunnen zijn, dan kan je op de grond liggen (liefst tegen een muur) en de ander op afstand houden door te trappen. Doe dit uiteraard alleen als hulpdiensten in zeer korte tijd aanwezig kunnen zijn!